Окупанти готують наступ на Сєвєродонецьк, – Генштаб

23 КВІТНЯ 2022 19:48

Російські війська готуються до наступу на Сєвєродонецьк, а також зосереджують сили на захопленні під повний контроль міст Попасна та Рубіжне.

Про це інформує TrueUA із посиланням на вечірнє зведення Генштабу ЗСУ за 23 квітня.

"На Донецькому і Таврійському напрямках основні зусилля противника зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та підготовці до наступу на місто Сєвєродонецьк. В районі населеного пункту Мар’їнка та на більшості інших напрямків в ході бойових дій ворог успіху не має. На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, здійснює артилерійські обстріли позицій наших підрозділів та цивільної інфраструктури в районі населених пунктів Чугуїв, Коробочкіно та Довгеньке", – повідомили у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку ворог не проводив активних наступальних дій, а лише вдавався до поодиноких обстрілів підрозділів ЗСУ зі ствольної артилерії.

На північних кордонах України російські окупанти активних дій не проводили, й українська розвідка не фіксувала формування противником наступальних угруповань.

Українська розвідка повідомляє, що в російських загарбників наявні суттєві труднощі з медичним забезпеченням своїх підрозділів та евакуацією поранених. Ворогу суттєво бракує медикаментів.

У Балаклеї на Харківщині окупанти, окрім власного військового польового шпиталю, почали використовувати міську поліклініку через зростання кількості поранених.

Через проблеми з поповненням резервів російські окупанти примушують жителів Херсонщини воювати проти України.

Для переміщення вантажів військового призначення вороги використовують захоплені цивільні вантажівки на окупованих територіях, також залучаючи сільськогосподарську техніку, вкрадену в місцевих мешканців.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомила, що російська армія на сьогодні закінчує перегрупування військ і по всіх напрямках намагається визначити найбільш вразливі місця ЗСУ, щоб почати широкомасштабний наступ і закріпити свій успіх, насамперед у Донецькому операційному районі.

Події, 23.04.2022 19:48