Росія завершує перегрупування військ і готується до широкомасштабного наступу, – розвідка

22 КВІТНЯ 2022 15:38

Російська армія на сьогодні закінчує перегрупування військ і по всіх напрямках намагається визначити найбільш вразливі місця ЗСУ, щоб почати широкомасштабний наступ і закріпити свій успіх, насамперед у Донецькому операційному районі.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону, пише TrueUA.

"Якщо говорити загалом, то противник на сьогодні закінчує перегрупування військ. Всі батальйонно-тактичні групи, які до цього часу були зосереджені на території Білорусі, біля наших північних кордонів, зараз перекидаються на схід України. Це, по-перше. А по-друге, противник зараз по всіх напрямках намагається визначити найбільш вразливі місця Збройних сил України для того, щоб почати широкомасштабний наступ і закріпити свій успіх, насамперед у Донецькому операційному районі", – сказав Скібіцький.

Відповідаючи на питання щодо повідомлень про нібито рішення окупантів припинити штурм Маріуполя, представник ГУР МО України зазначив, що, за даними розвідки, російське керівництво, як завжди, говорить неправду.

"За даними Головного управління розвідки МО, як завжди, російське керівництво говорить неправду. Так, дійсно, вони можуть відмовитись від широкомасштабного штурму саме цього об’єкта, але, за нашими даними, вони планують залучити Росгвардію, планують залучити інші структури, в тому числі структури ФСБ, які будуть продовжувати наступ саме на завод (завод "Азовсталь", – ред.) для того, щоб знищити наш спротив", – сказав Скібіцький.

Нагадаємо, раніше українські військові отримали документи, які свідчать, що Росія планувала військове вторгнення в Білорусь. План розробили після фальсифікації президентських виборів.

Суспільство, 22.04.2022 15:38