Фото: росЗМІ

Окупанти спалюють тіла своїх військових в ямах, — мер Мелітополя

Російські загарбники спалюють тіла своїх військових просто в ямах. Це відбувається через брак мобільних крематоріїв.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

"Якщо в одних населених пунктах окупанти витратились на мобільні крематорії (Мелітополь, Бердянськ, Токмак) або хоча б на братські могили (Пологівський та Василівський райони), то в інших вирішили зекономити", — сказав він.

Також Федоров розповів, що за повідомленнями мешканців, у Молочанську окупанти спалюють тіла своїх солдатів в ямах. 

"Немає часу на закопування або відправку в Росію, коли хочуть приховати втрати та розчистити місце для майбутніх "двохсотих", — розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Ситуація на фронті

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Протягом минулої доби відбулось понад 15 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала удар по пункту управління, сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Також нашими захисниками знищено ворожий ударний гелікоптер Ка-52. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що російські окупанти продовжують приховувати свої втрати на полі бою, активно використовуючи мобільні крематорії. Один з таких крематоріїв наразі працює у північно-східній частині окупованого міста Мелітополь Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 19:49