Фото: соцмережі

Окупанти влаштували терор на Донеччині: жителям заборонено пересуватися вулицями

Російські загарбники влаштовують терор для місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях. Рашисти встановлюють у населених пунктах блокпости.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що в окремих населених пунктах тимчасово зайнятої та окупованої території Донецької області, російські окупанти продовжують чинити тиск на місцевих жителів. Так, зокрема, у Володимирівці повністю заборонено в’їзд громадянам без реєстрації. Встановлено блокпости, місцевим жителям заборонено пересування вулицями.

Атаки ЗСУ

Українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. Також наші захисники збили ворожий безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10". Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п'ять районів зосередження особового складу противника, один засіб протиповітряної оборони та склад боєприпасів ворога.

Атаки ворога

Протягом минулої доби противник завдав 29 авіаційних та 4 ракетних удари по Донецькій області. Також окупанти провели 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є поранені мирні громадяни та пошкоджено цивільну інфраструктуру і житлові будинки. Загроза завдання ракетних ударів залишається значною по всій території України.

Противник не полишає спроб щодо виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші воїни відбили понад 100 атак противника на зазначених напрямках.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація витрачає шалені кошти для зведення лінії оборони на території кількох областей. Дані укріплення мають пропагандистську мету, пов'язану з дискредитацією України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.03.2023 07:57