Фото: скріншот з відео

Обстріли окупованих територій: рашисти знімають фейкові ролики про ЗСУ

Російські загарбники активізували пропагандистську роботу на тимчасово окупованих територіях України. Так звані ЗМІ займаються фабрикуванням неправдивих відеороликів, спрямованих на дискредитацію Сил оборони України.

Таку заяву зробила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Під виглядом журналістів центральних російських телеканалів у райони поблизу лінії зіткнення прибули групи професійних пропагандистів, які в авральному порядку займались фабрикуванням неправдивих відеороликів, спрямованих на дискредитацію Сил оборони України та виправдання дій російських окупантів", — написала вона.

Маляр зазначає, що зйомки здебільшого проводились у населених пунктах Каховського та Голопристанського районів Херсонської області — на об’єктах цивільної інфраструктури, у медичних та навчальних закладах, які росіяни навмисно обстрілювали безпосередньо перед приїздом представників так званих російських ЗМІ. При цьому у скоєнні злочинів звинувачували українських військових.

Також окремою темою російських роликів було намагання показати начебто масову підтримку місцевими школярами символів державності РФ та дій загарбників.

Пропагандисти знімали колективне співання школярами російського гімну та виготовлення дитячих листівок-подарунків окупантам.

"У такий спосіб кремлівські пропагандисти намагалися створити відповідний інформаційний фон напередодні щорічного послання Путіна Федеральним зборам", — додала вона.

Раніше повідомлялось, що зараз йде підготовка Збройних сил України до контрнаступу на тимчасово окуповані землі. Наша держава вступає у новий період війни, щоб перемогти агресію Кремля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2023 12:29