Озіл після завершення кар'єри буде як Паненка і Зідан

18 БЕРЕЗНЯ 2019 10:43

Месут Озіл виграв нагороду за кращий гол «Арсенала», забитий в лютому 2019 року. На перший погляд, м'яч німецького турка в ворота «Борнмута» чи не здається видатним - однак британські ЗМІ ще в лютому відзначили, що Озіл забив «Вишеньку» за допомогою особливої ​​техніки удару (англійські колеги охрестили її як bounce chip).

Схоже, Месут увійшов в число футболістів, які не тільки якісно грали в футбол, а й винаходили і доводили до досконалості власні прийоми - так само, як Антонін Паненка винайшов особливу техніку удару з пенальті, а Зінедін Зідан довів до досконалості фінт-рулетку.

Якщо коротко, то bounce chip - це удар м'ячем об газон, після якого сфера піднімається на несподівану для голкіпера/захисника висоту. Фішка в тому, що м'яч в момент удару знаходиться на землі і суперник ніяк не очікує, що той полетить різко вгору.

The Sun відзначає, що у bounce chip Озіла є ще один прихований підступ: спина гравця при виконанні даного прийому не згинається так, як це буває при класичному ударі верхом. А це означає, що голкіпер, який бачить  удар, готується ловити м'яч внизу, в той час як він несподівано пролітає над його головою.

У матеріалі The Sun вказано і інша перевага bounce chip: крім того, що даний удар не зчитується при спостереженні за мовою тіла футболіста, він відрізняється від звичайної підсічки тим, що розвиває велику швидкість. Через це захисники навіть при всьому бажанні не встигають наздогнати перелетів воротаря м'яч і вибити його з стрічки - завдяки техніці Озіла він напевно виявиться в сітці.

Спорт, 18.03.2019 10:43