Фото: соцмережі

Шмигаль закликав українців економити світло через дефіцит в енергосистемі

Україна увійшла в стійкий зимовий температурний режим, який призводить до додаткових навантажень на енергетичну систему країни. У зв'язку з цим, премʼєр-міністр України Денис Шмигаль закликає громадян бути більш економними у споживанні електроенергії.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Унаслідок похолодання та збільшення споживання електроенергії в українській енергосистемі спостерігається дефіцит потужностей. Заслухав інформацію щодо здійснених кроків для стабілізації ситуації на засіданні Антикризового енергетичного штабу", зазначив він.

Також Шмигаль повідомив, що дефіцит потужності, який з'являється в енергомережі, Україна змушена компенсувати залученням "аварійної допомоги від наших сусідів".

"На жаль, ми вже побили два рекорди споживання за опалювальний сезон. Найвищими показники були 7 та 11 грудня", наголосив прем'єр.

За його словами, сьогодні кожен українець може зробити свій внесок в енергетичну стійкість країни. Для цього достатньо заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години. 

"Розумне споживання допоможе збалансувати енергосистему та уникнути планових вимкнень. Наша солідарність минулої зими зірвала наміри росіян занурити Україну в темряву. Переконаний, що зможемо повторити цю перемогу й цього року", заявив Шмигаль.

Нагадаємо, у листопаді Денис Шмигаль повідомив про те, коли запрацює реєстр збитків від війни з Росією. За його словами, це має відбутися вже на початку 2024 року. Його основним джерелом наповнення мають стати заморожені Заходом активи країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.12.2023 12:59