Фото: Міненергетики

Готовність енергетичної системи до зими: Міненерго провело перевірку

Україна активно готується до нового зимового сезону в умовах війни. Міністерство енергетики перевірило підготовку обленерго до можливих ракетних обстрілів.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Штаб з ліквідації наслідків воєнної надзвичайної ситуації в електроенергетичних системах, утворений при Міністерстві енергетики України,  за розпорядженням міністра Германа Галущенка, провів перевірку готовності операторів системи розподілу електроенергії у всіх областях країни до зими в умовах російських обстрілів", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що було виконано завдання з відновлення електропостачання, ремонтів основного обладнання мережевої інфраструктури, вжито заходів з посилення інженерного захисту основного обладнання, забезпечення керованості в умовах відсутності централізованого електропостачання та зв’язку.

"Також було перевірено наявність аварійного запасу матеріалів та обладнання для виконання аварійно-відновлюваних робіт. Опрацьовувалися сценарії реагування у разі втрати основних джерел енергопостачання", — додали в Міненерго. 

За підсумками перевірки Штаб доручив операторам системи розподілу доопрацювати сценарії оперативного відновлення електропостачання споживачів, зокрема об'єктів критичної інфраструктури. До роботи Штабу було залучено також уповноважених представників Держенергонагляду, НКРЕКП, Служби безпеки України, НЕК "Укренерго" та інших.

Нагадаємо, 31 жовтня Росія атакувала одну з теплоелектростанцій ДТЕК у прифронтовому регіоні. Внаслідок терористичного обстрілу було серйозно пошкоджено обладнання компанії.

Додамо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький 10 жовтня розповідав, що в разі масованих атак Росії на енергетичні об'єкти України тривалість відключень світла залежатиме від того, яким в цей день буде споживання та спроможності електростанцій. Водночас він наголосив, що "Укренерго" перегляне графіки відключення світла. Зокрема, зміняться списки та черговість можливих відключень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.11.2023 01:20