Відключення світла: "Укренерго" розповіло, наскільки тривалими будуть графіки

У разі масованих атак Росії на енергетичні об'єкти України тривалість відключень світла залежатиме від того, яким в цей день буде споживання та спроможності електростанцій.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

"Залежить від того, яким може бути дефіцит потужності в системі в цілому. Якщо він буде невеликий, це не має бути чотири години, якщо він буде більше, це може бути 4 години або може бути якась інша величина. Це питання не до самих графіків, а яке в нас буде споживання в конкретний день і які будуть спроможності наших електростанцій виробити цю електроенергію", — пояснив Кудрицький.

Водночас посадовець наголосив, що "Укренерго" перегляне графіки відключення світла. Зокрема, зміняться списки та черговість можливих відключень.

"Напевно, стовідсотково ідеальної рівномірності досягнути не можна, але більш рівномірними зробити їх можна й в тому числі за рахунок того, що зараз місцева влада має набагато краще забезпечення автономними джерелами живлення, зокрема дизельними генераторами, які можуть живити об'єкти критичної інфраструктури", — зазначив очільник "Укренерго".

Нагадаємо, раніше Кудрицький розповідав, що енергосистема України може зіткнутися із труднощами під час цієї зими у зв'язку з масованими обстрілами, однак повної її зупинки не прогнозується. За його словами, завершується підготовка до цьогорічного опалювального сезону. Зокрема, триває інтенсивна кампанія з ремонту генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.10.2023 22:55