Фото: "Медіацентр Україна"

Чи готова енергосистема до масованих обстрілів взимку: заява голови "Укренерго"

Енергосистема України може зіткнутися із труднощами під час цієї зими у зв'язку із масованими обстрілами, однак повної її зупинки не прогнозується.

Про це повідомив керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, нині завершується підготовка до цьогорічного опалювального сезону. Зокрема, триває інтенсивна кампанія ремонту генерації.

"Якщо говорити про мережу "Укренерго", то ми вже сьогодні готові транспортувати зимові обсяги електроенергії. Наразі обмежень ні мережею, ні у виробництві електроенергії немає", — сказав він.

За словами Кудрицького, один з головних уроків минулої зими полягає в тому, що в Україні значно підсилили інженерний захист всіх видів енергооб'єктів магістрального рівня.

"Також ми маємо хороший досвід протидії масованим атакам, знаємо, як втримати систему. Наші героїчні сили ППО також демонструють дуже високі результати", — повідомив Кудрицький.

Крім того, зауважив голова "Укренерго", громадяни мають за плечима досвід минулої зими, і навряд чи ворог може чимось здивувати.

"Тому думаю, що зиму точно пройдемо. Можуть бути складності, пов’язані з обстрілами, але енергосистема не розвалиться, енергосистема буде працювати. Справимось", — сказав Кудрицький.

Нагадаємо, 21 вересня російські окупанти під час масованого ракетного обстрілу пошкодили енергооб’єкти в західному та центральному регіонах України. Це була перша атака на енергооб'єкти за останні півроку. Зокрема, було частково знеструмлено споживачів в Рівненській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Житомирській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.09.2023 00:17