Теплова електростанція. Джерело: kyiv24

ТЕЦ — це не ТЕС: Міненерго спростувало інформацію про обстріл теплоелектростанції на Півдні України

Міністерство енергетики України не підтвердило інформацію про обстріл у ніч на 28 вересня однієї з теплових електростанцій у жодній частині країни.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Усі теплові електростанції, які розташовані на контрольованій Україною території, — у роботі. Вони активно готуються до нового опалювального сезону — тривають ремонти та відновлення після обстрілів минулої зими", — запевнили в Міненерго.

У міністерстві лише підтвердили, що, на жаль, минулої ночі під час обстрілу пошкоджено ТЕЦ (теплоелектроцентраль) в одному з міст на Півдні країни. Зокрема, сталося загоряння складу. Рятувальники пожежу загасили. ТЕЦ на момент обстрілу не працювала.

"Звертаємося до ЗМІ з проханням використовувати тільки офіційну та правдиву інформацію, яку Міненерго готове надати 24/7", — підсумували в Міністерстві енергетики України.

Раніше 28 вересня прес-служба "Укренерго" повідомляла, що росіяни пошкодили теплову електростанцію в південному регіоні України. Це начебто сталося внаслідок атаки 27 вересня. Зазначалося, що через бойові дії є нові пошкодження в мережах обленерго Донеччині, Запоріжжя, Миколаївщини, Одещини, Харківщини, Херсонщини, Чернігівщини.

Нагадаємо, що тиждень тому Кабінет міністрів створив Координаційний штаб з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення під час обмеження або припинення постачання електроенергії. Затверджено його склад і Положення про нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 15:08