Фото ілюстративне. Джерело: Telegraph

Росія вдарила по електростанції на Півдні України: в "Укренерго" повідомили деталі

Росіяни пошкодили теплову електростанцію в південному регіоні України. Це сталося внаслідок атаки 27 вересня.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго". Зазначається, що через бойові дії є нові пошкодження в мережах обленерго Донеччині, Запоріжжя, Миколаївщини, Одещини, Харківщини, Херсонщини, Чернігівщини.

"Вчора ввечері в результаті масованого обстрілу ворогом зазнала пошкоджень теплова електростанція в південному регіоні. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 404 населені пункти. На Донеччині знеструмлено два вуглевидобувних підприємства. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових", — пише прес-служба.

Також повідомляється, що "Укренерго" 28 серпня здійснює імпорт електроенергії зі Словаччини. Зокрема також здійснюється експорт у Словаччину та Молдову.

Росіяни вдарили по тепловій електростанції на півдні України

Інфографіка: "Укренерго"

Нагадаємо, раніше керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що енергосистема України може зіткнутися із труднощами під час цієї зими у зв'язку з масованими обстрілами, однак повної її зупинки не прогнозується. За його словами, завершується підготовка до цьогорічного опалювального сезону. Зокрема, триває інтенсивна кампанія ремонту генерації.

Порівняно з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури обладнані автономними джерелами живлення. Тож "Укренерго" графіки відключень світла не планує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 13:38