Фото: SpaceX

Ракета Falcon 9 разом із 20 супутниками SpaceX зазнала аварії під час польоту

Ракета SpaceX Falcon 9 зазнала аварії під час запуску інтернет-супутників Starlink із військово-повітряної бази Ванденберг у Каліфорнії.

Про це повідомляє TechCrunch.

Зазначається, що у ході запуску другий ступінь ракети зазнав катастрофічної помилки, коли двигун Merlin Vacuum не зміг повторно запуститися, що призвело до "швидкого непланованого розбирання", яке у цій галузі означає катастрофічний вибух.

Наголошується, що до аварії 20 супутників Starlink все ж встигли розгорнути, але вони опинилися на неправильній орбіті, і поки що невідомо, чи зможуть вони вчасно піднятися, щоб уникнути впливу атмосфери Землі.

"Перезапуск розгінного блоку для підняття перигею призвів до того, що двигун RUD з невідомих наразі причин відмовив… Сьогодні ввечері команда переглядає дані, щоб зрозуміти першопричину. Супутники Starlink були розгорнуті, але перигей може бути занадто низьким для них, щоб підняти орбіту", – пояснив генеральний директор SpaceX Ілон Маск.

Нагадаємо, раніше Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору Сполучених Штатів Америки підписало договір з компанією SpaceX, яка належить мільярдеру Ілону Маску, щодо збиття Міжнародної космічної станції після закінчення її терміну роботи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 12.07.2024 23:30