Колаж TrueUA

Російські "шахеди" долетіли до столиці: у Києві та частині областей оголошено тривогу

У ніч на п'ятницю, 11 жовтня, у столиці України та частині областей оголошено повітряну тривогу. Небезпека пов'язана із загрозою застосування ударних безпілотників типу "Шахед".

Як повідомляють Повітряні сили, востаннє дрони фіксувалися:

  • на півдні Чернігівщини, курсом на Київщину;
  • на півночі Київщини, курсом на Житомирщину;
  • на Сумщині, курс південно-західний;
  • на півночі та центрі Полтавщини, курс західний;
  • на Харківщині, курс південний.

мапа тривог

За інформацією іноземних ЗМІ, Москва обманом заманює молодих жінок із країн Африки, Азії та Латинської Америки для складання ударних безпілотників. У соціальних мережах молодим жінкам обіцяли безоплатні квитки до Європи, гроші та стажування в таких галузях як готельний бізнес і громадське харчування, однак деякі з них дізналися про справжню мету їхньої поїздки тільки після прибуття в Татарстан.

Їм належало працювати на заводі, який виробляє ударні безпілотники для окупаційної армії Росії впродовж багатьох годин. Обіцяна зарплата виявилася суттєво меншою, ніж очікувалося. Спочатку іноземкам обіцяли зарплатню у розмірі 700 доларів на місяць, але згодом у соціальних мережах опублікували повідомлення про дохід у "понад 500 доларів".

Нагадаємо, вранці 10 жовтня російські окупанти атакували Кривий Ріг ударними дронами-камікадзе. Було пошкоджено багатоповерхівку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 03:31