Фото: ілюстративне Джерело: "Укрінформ"

Росія почала виробляти аналог іранського дрона "Шахед": що про нього відомо

Країна-агресорка почала власне виробництво аналога іранського безпілотника Shahed під назвою "Яструб". Цей безпілотник буде бюджетнішим за дрони-камікадзе Ірану.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). За даними аналітиків, бойова частина російського БпЛА буде важити 800 кілограмів, а дальність польоту складатиме 350 кілометрів.

Водночас у конструкторському бюро "Стратім" наголосили, що російські війська будуть використовувати "Ястребів" за тактикою, яку застосовували раніше під час серії ударів по Україні. Тобто безпілотники слугуватимуть так званими приманками для відволікання українських систем ППО.

Наразі Росія проводить льотні випробування прототипу, а вже в першій половині 2024 року планується розпочати льотні випробування готового, доопрацьованого продукту.

До того аналітики зауважили, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу 18 січня відвідав у Московській області Державне машинобудівне конструкторське бюро "Радуга". Раніше посадовець дав завдання даному підприємству завдання збільшити дальність польоту невстановленої зброї з 250 кілометрів до понад 300 кілометрів. Гендиректор КТРВ Борис Обносов повідомив, що підприємство вже випробувало зброю з дальністю польоту 310 кілометрів.

Також Обносов також зазначив, що ДержМКБ "Радуга" знизило вартість виробництва цієї зброї та збільшило її бойову частину з 450 до 800 кілограмів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія планує використати для ударів по Україні новий "вибуховий і розвідувальний" ударний безпілотник Shahed-107. Його розробив Іран спеціально для бойових дій на території нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 07:13