Фото: "Російський добровольчий корпус"

Російський добровольчий корпус заявив про завершення гарячої фази операції на території РФ

Ввечері 7 квітня бійці "Російського добровольчого корпусу" оголосили про завершення гарячої фази операції на території Росії.

Відповідну заяву добровольці зробили у власному Telegram-каналі.

"Гаряча фаза обмеженої військової операції добігла кінця, і хоча наші групи ДРГ і сплячі осередки залишаються в регіоні, прийшов час вшанувати пам'ять наших загиблих бійців", — заявили в РДК.

Водночас, за даними РДК, у боях з російською армією загинули четверо бійців із позивними: "Терен", "Вольф", "Башмак" та "Толян".

Що відомо про операції РДК у Росії

Добровольці легіону "Свобода Росії", РДК, та "Сибірський батальйон" 12 березня здійснили прорив російського кордону й заявили, що зайшли у Курську та Бєлгородську області. Пізніше вони повідомили, що контролюють село Тьоткіне Курської області, хоча кілька разів уточнювали інформацію, наголошуючи, що бої тривають. Вже зранку 14 березня жителі Бєлгорода поскаржилися на прильоти. Тим часом російські ЗМІ заявили про нібито прорив диверсійно-розвідувальних груп у Бєлгородській області.

14 березня окупанти повідомляли про "тяжкі бої" на Бєлгородщині. Російські пропагандисти писали, що в районі населених пунктів Сподарюшино та Козинки триває бій, застосовується бронетехніка та реактивні системи залпового вогню.

Того ж дня рашисти істерикували, що російський Грайворон Бєлгородської області опинився під масованою атакою. Внаслідок ударів було нібито багато поранених та руйнувань. Не оминула ця участь місто й 15 березня. Губернатор В'ячеслав Гладков повідомив, що внаслідок атаки є загиблий та руйнування, а загиблий був учасником територіальної самооборони, який вранці заступив на чергування у зв'язку зі складною оперативною обстановкою.

Згодом РДК заявили, що взяли у полон понад два десятки російських військових. Це сталось під час рейду по Бєлгородській та Курській областях.

Нагадаємо, колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов коментував повідомлення формувань легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" і "Сибірського батальйону" про бойові дії у Бєлгородській і Курській областях РФ. Зокрема, він наголошував, що бійці мають право проводити операції на території РФ, оскільки є її громадянами.

Згодом російський диктатор Володимир Путін заявив, що головна мета боїв у Курській та Бєлгородській областях — зірвати президентські вибори у РФ. До того ж у спробах зірвати так звані вибори Путін звинуватив Україну.

Водночас очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зауважував, що на сьогодні рейди російських добровольців на територію РФ є вигідними для української армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2024 23:30