Фото: скріншот із відео

Російський добровольчий корпус знову проник на Бєлгородщину й Брянщину (відео)

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК), які воюють в Україні проти путінської армії, 22 травня знову проникли на територію РФ. Вони показали кадри із прикордонних сіл у Росії.

Відео добровольці опублікували на своїй сторінці в Telegram.

Відзначимо, у РДК заявили, що на території Росії вони виконують бойові завдання. На кадрах видно, що бійці були в селах Чуровичі Брянської області, Любимівка й Безлюдівка Бєлгородської області.

"Бійці РДК знову перетнули кордон Російської Федерації. Росія скоро буде вільною. Час боротьби за свободу Росії настав", — кажуть бійці.

Додамо, Російський добровольчий корпус — сформований у серпні 2022 року підрозділ добровольців із Росії, які воюють за Україну. Корпус сформовано з етнічних російських емігрантів, які проживали в Україні та інших європейських країнах.

Ситуація в Бєлгородській області 22 травня

Від дев'ятої години ранку в Бєлгородській області Росії чутно вибухи. На кордоні нібито триває потужний бій із застосуванням танків та безпілотників. 

В області оголошена повітряна тривога, у деяких населених пунктах зникло електропостачання. Пропагандисти пишуть, що Грайворонський міський округ перебував нібито під обстрілом. За попередніми даними, обійшлося без потерпілих мирних жителів. Також "бавовна" завітала в села Козинка, Гора-Поділ, Замостя.

Користувачі соцмереж опублікували відео, на якому, як стверджується, танки заїжджають на територію Росії на КПП "Грайворон". Місцеві ЗМІ повідомляють про запеклі бої з "ДРГ" на кордоні.  У мережі також з’явилася інформація про нібито знищення прикордонного пункту у Бєлгородській області. Повідомляється про "десятки поранених та вбитих".

Нагадаємо, речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що Росія продовжуватиме війну з Україною, щоби запобігти обстрілам своїх прикордонних областейРосійські ЗМІ постійно звинувачують в обстрілах українських військових. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.05.2023 13:49