Фото: скріншот із відео

"Бавовна", тривога, танки й істерика: що відбувається в Бєлгородській області РФ (фото, відео)

Від дев'ятої години ранку 22 травня у Бєлгородській області Росії чутно вибухи. На кордоні нібито триває потужний бій із застосуванням танків та безпілотників. 

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Відомо, що в області оголошена повітряна тривога, у деяких населених пунктах зникло електропостачання. Пропагандисти пишуть, що Грайворонський міський округ перебував нібито під обстрілом. За попередніми даними, обійшлося без потерпілих мирних жителів.

Користувачі соцмереж опублікували відео, на якому, як стверджується, танки заїжджають на територію Росії на КПП "Грайворон". Місцеві ЗМІ повідомляють про запеклі бої з "ДРГ" на кордоні. 

"Танк штурмує КПП "Грайворон" у Білгородській області. З обох боків нібито залучено військову техніку, в небі помічено кілька дронів. Працює ППО", — йдеться в повідомленні. 

У мережі також з’явилася інформація про нібито знищення прикордонного пункту у Бєлгородській області. Повідомляється про "десятки поранених та вбитих".

Реакція влади 

Губернатор Бєлгородщини повідомив, що в області спрацювала російська система ППО. Унаслідок цього частина ракети нібито впала на город приватного житлового домоволодіння у селі Антонівка. 

"Також під мінометним обстрілом перебуває село Козинка. У селі Гора-Поділ спалахнув склад сіна. У Грайвороні снаряди потрапили на територію автотранспортного підприємства, руйнувань немає. У селі Замостя пошкоджено паркан приватного житлового домоволодіння", — йдеться в повідомленні місцевої влади.

Реакція росіян

Російська служба з надзвичайних ситуацій розіслала місцевому населенню повідомлення про обстріл і закликала спуститись в укриття жителів Грайворонського та Шебекінського міських округів.

Натомість росіяни влаштували істерику в соціальних мережах. Вони скаржаться, що їм дуже страшно й тепер навіть вдома вони не почуваються безпечно. 

Нагадаємо, речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що Росія продовжуватиме війну з Україною, щоби запобігти обстрілам своїх прикордонних областейРосійські ЗМІ постійно звинувачують в обстрілах українських військових. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.05.2023 12:38