Фото: ua.info

Британська розвідка пояснила значне скорочення втрат російської армії

У квітні 2023 року середньодобова кількість жертв у російській армії впала приблизно на 30%. Це сталося після надзвичайно великих втрат росіян у січні-березні 2023 року.

Про це йдеться у щоденному огляді Міноборони Великої Британії.

Цифри, оприлюднені Генштабом ЗСУ, свідчать про зменшення середньодобових втрат росіян з 776 у березні до 568 у квітні.

Як йдеться в повідомленні, Міністерство оборонної розвідки Великої Британії не може перевірити точну методологію України, але загальна тенденція точна.

"Втрати Росії, найімовірніше, зменшилися, оскільки їхня спроба зимового наступу не досягла поставлених цілей, і російські сили зараз зосереджені на підготовці до очікуваних українських наступальних операцій", — вважають розвідники. 


Фото: британська розвідка / Twitter

Нагадаємо, за 24 квітня українські військові ліквідували 690 російських солдатів. Також Збройні сили України знищили п'ять танків та 14 артилерійських систем окупантів.

У ДПСУ повідомляли, що українські прикордонники у Бахмуті влаштували російським окупантам "запальний вікенд". Знешкоджено щонайменше 24 рашисти.

Аналітики ISW переконують, що російські війська продовжують віддавати перевагу невеликим фронтовим атакам, щоб отримати тактичні успіхи на обмежених ділянках фронту. Проте під час цих дій вони зазнають великих втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 25.04.2023 10:58