Фото: armyinform.com

Чому російська армія втрачає боєздатність: в ISW назвали ключову причину

Найбільшою проблемою російської армії є тотальна корупція. Попри це керівництво РФ продовжує створювати нові військові формування.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що влада РФ засудила начальника військового складу Чечні Івана Попова до 1,5 років позбавлення волі за розтрату. Він у період із грудня 2021 року по 23 червня 2022 року вкрав та перепродав боєприпасів та спеціального спорядження на суму 153 тисячі доларів. Аналітики ISW переконані, що таких випадків у російській армії багато.

Попри це, російська влада використовує всі доступні методи для збільшення та прискорення призову на військову службу. Так, Астраханський обласний військкомат 15 квітня розпочав формування нового контрактного підрозділу "Лотос".

Ключові висновки ISW:

  • Правляча партія РФ "Єдина Росія" оголосила про намір завербувати російських військовослужбовців, які служили в Україні, як кандидати на виборах у 2023 та 2024 роках.
  • Російські сили провели обмежені наземні атаки в районі Кремінної та, можливо, готуються до оборони території на Куп'янському напрямі.
  • Російські війська продовжували наступальні дії в районі Бахмута та біля Авдіївки.
  • Окупанти продовжили оборонні операції на півдні України.
  • ФСБ, ймовірно, причетна до зусиль щодо переслідування української молоді на окупованих територіях у контрпартизанських цілях.

Нагадаємо, НАТО допоможе Україні модернізувати оборонні закупівлі. Під час поїздки в Бухарест міністр оборони Олексій Резніков провів переговори із заступником генерального секретаря Альянсу Мірчою Джоане, який допоміг Румунії на шляху до Альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2023 07:01