Фото: Офіс президента

"Поїхали люди проголосувати": Данілов прокоментував бої в Курську й Бєлгороді

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував повідомлення формувань легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" і "Сибірського батальйону" про бойові дії у Бєлгородській і Курській областях РФ.

Зокрема, у коментарі "Радіо Свобода" секретар РНБО наголосив, що бійці мають право проводити операції на території РФ, оскільки є її громадянами.

До того ж Данілов припустив, що такі дії російських бійців пов'язані із виборами президента РФ, які призначені на 15-17 березня.

"У Росії якесь волевиявлення і поїхали ці люди проголосувати. Звичайна практика. Це ж громадяни РФ із паспортами Росії і мають право", — зауважив Данілов.

Крім того, посадовець додав, що Україна і далі буде продовжувати вражати воєнні цілі на території РФ, не питаючи на це ні в кого дозволу. 

"Якщо ми дісталися вже до Рязані сьогодні, то це ще далеко не наш рекорд. Повірте, далі буде, і ми не будемо зупинятися. Ба більше, ні з ким не будемо узгоджувати, які цілі накриватимемо в РФ, що стосуються військово-промислового комплексу, який живить російську армію, — його все знищуватимуть", — заявив Данілов.

Нагадаємо, 12 березня, зранку легіон "Свобода Росії" записав звернення на російсько-українському кордоні. Російські добровольці заявили, що відбиратимуть землю у кремлівського режиму "сантиметр за сантиметром". Таким чином вони запевнили, що "йдуть на вибори" на батьківщину.

Також 13 березня стало відомо, що тривають бої за селище Тьоткіно Курської області між добровольцями з легіону "Свобода Росії" та кремлівськими військами. Російські добровольці розповіли на відео безпосередньо з місця події про просування вперед.

Водночас, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Росія боїться нових проривів свого кордону перед президентськими виборами. Спочатку офіційні ресурси заперечували успіх рейду добровольчих угруповань росіян РДК, Легіон "Свобода Росії" та "Сибірський батальйон", але потім визнали цей факт, заявивши про відбиття атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 18:59