Фото: ілюстративне. Джерело: Міноборони США

США вже почали відправляти Україні перше озброєння з оголошеного пакета допомоги, — Пентагон

Речник Пентагону Пет Райдер заявив, що Сполучені Штати Америки вже розпочали процес постачання Україні озброєння, яке було виділене у рамках оголошеного пакета допомоги.

Відповідна заява посадовця опублікована на сайті Міністерства оборони США.

"Ми вже розпочали процес переміщення деяких видів озброєння, боєприпасів і техніки, які, як я вже згадував раніше, будуть там протягом декількох днів, якщо не раніше", — розповів він.

За його словами, США, зокрема, вже розпочинають доставку в Україну артилерійських боєприпасів. Проте деталей щодо термінів прибуття американського озброєння в Україну, Райдер не розкрив.

Водночас координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу наголосив, що перше обладнання в межах оголошеного нещодавно пакета військової допомоги буде доставлене в Україну протягом кількох днів. Зброя буде доставлятися із великих складів США у Польщі.

"В цьому списку є речі, які можуть бути доставлені туди (в Україну, — ред.) в дуже короткі терміни, за лічені дні…Інші речі займуть більше часу", — зазначив Кірбі.

Нагадаємо, 24 квітня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає надання нашій державі понад 60 мільярдів доларів. 

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки міститиме ракети ATACMS і необхідні системи протиповітряної оборони.

Аналітики американського Інституту вивчення війни переконані, що завдяки надходженню нової партії далекобійних ракет ATACMS, українські воїни зможуть послабити логістику російських окупантів, а також завдавати потужних ударів по їхніх аеродромах у глибокому тилу.

На думку речника Кремля Дмитра Пєскова, постачання Україні далекобійних ракет ATACMS не змінить хід війни. Він також звинуватив американців у втручанні в конфлікт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 08:55