Фото: Pixabay

Міністр оборони Польщі: Поки триває війна — ніхто в Європі не може бути у безпеці

Європі, щоб бути в просторі миру, треба сьогодні підтримувати Україну. Збройна промисловість повинна бути фундаментом наступних років роботи Європейського Союзу.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш під час свого виступу на конференції сектору оборони та безпеки в Центральній та Східній Європі, пише "Радіо Свобода".

"Ніхто в Європі не є в безпеці, доки в Європі триває війна. Ніхто в Європі не є в безпеці, доки Росія підіймати на найвищий рівень своє озброєння і демонструє таку агресію. Ніколи не можна звикати до війни", — наголосив міністр. 

Він зазначив, що Європі обов'язково потрібно перейти на режим "безпосередньої загрози" у сфері оборонної промисловості.

"Ми не можемо бути позаду за тими, хто озброюється від ранку до ночі сім днів на тиждень. Мусимо наздогнати або навіть перевищити виробничі потужності «імперії зла». Мусимо це зробити не тільки в Польщі, але в цілій Європі. Збройна промисловість повинна бути фундаментом наступних років роботи ЄС", — додає він.

Косіняк-Камиш зазначає, що для збереження миру в Європі треба сьогодні підтримувати Україну, та додав, що Варшава й надалі це робитиме як в плані передачі Києву озброєнь, так і у сфері гуманітарної допомоги. Водночас він висловив сподівання на солідарність в економічній співпраці з Україною.

"Передаємо Україні своє обладнання, бо розуміємо, що там йде боротьба за безпеку Польщі та Європи й сьогодні альтернативи допомозі для України немає. Але також ми очікуємо партнерства в царині економіки, в економічних відносинах. Солідарність — це двосторонній принцип", — каже міністр.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Варшава не виключає можливого нападу Російської Федерації на країну. За всю історію Москва неодноразово йшла на такі кроки проти Варшави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.05.2024 15:18