Олексій Волков. Джерело: lrt.lt

У Литві невідомі вчинили замах на соратника Навального

Невідомі напали на Олексія Волкова, соратника померлого російського опозиціонера Олексія Навального. Замах стався біля його будинку у столиці Литви Вільнюсі.

Про це повідомив LRT. Журналісти зазначили, що напад стався о 22:06 12 березня за місцевим часом на вулиці Жуведру на околиці Вільнюса.

"З мене хотіли зробити відбивну — натурально молотком для відбивних людина прямо біля будинку напала на мене, раз 15 ударив по нозі. Нога при цьому чомусь залишилася ціла. Ходити боляче, але кажуть, що перелому немає, зламав зате руку. Справа наживна. Головне — працюватимемо та не здаватимемося", — розповів Волков.

За його словами, нападник був один. Він схарактеризував епізод як "типовий, характерний, бандитський привіт від Путіна з бандитського Петербурга".

Водночас нападників на Волкова могло бути двоє. Зокрема, його дружина сказала, що в останній момент із вікна вона побачила двох. За словами дружини опозиціонера, поки що він не може ходити.

Розслідуванням нападу на Волкова займається антитерористичний підрозділ поліції Литви Aras. Наразі розглядають декілька версій події.

"Триває досудове розслідування, і ми робимо все можливе, щоби з'ясувати мотиви та причини злочину. Вже висунуто декілька версій, і коли все проясниться, ми зможемо надати більше інформації", — повідомив заступник генерального комісара поліції Саулюс Тамулявічюс.

Нагадаємо, що в 32 російських містах після смерті Олексія Навального — опозиціонера та заклятого противника Володимира Путіна — затримали понад 400 учасників мирних акцій, які відбувалися на знак вшанування пам'яті про померлого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.03.2024 12:53