Фото: Олексій Навальний. Джерело – соцмережа X

Навіщо Путін вбив Навального: соратниця опозиціонера зробила заяву

Однією із версій, чому вбили російського опозиціонера Олексія Навального, називають небажання російського президента Володимира Путіна обмінювати його на засудженого в Німеччині кілера офіцера спецназу Федеральної служби безпеки Вадима Красікова.

Таку думку висловила соратниця опозиціонера Марія Пєвчих у відеозверненні 26 лютого.

Пєвчих у відео розповідає про підготовку обміну опозиціонера Навального на офіцера спецназу ФСБ Вадима Красікова, засудженого в Німеччині за вбивство Зелімхана Хангошвілі колишнього чеченського бойового командира.

"Навальний найближчими днями мав опинитися на волі, тому що ми добилися рішення про його обмін. На початку лютого Путіну запропонували обміняти кілера ФСБ Вадима Красікова, який відбуває термін за вбивство в Берліні, на двох американських громадян та Олексія Навального", сказала вона.

Соратниця російського опозиціонера зазначила, що увечері 15 лютого вона отримала інформацію про те, що переговори ведуться та перебувають на фінальній стадії, а одним із посередників виступає російський олігарх Роман Абрамович.

"А 16 лютого Олексія було вбито", резюмує Пєвчих.

На її думку, Путін не хотів бачити Навального на волі й тому вирішив позбутися "предмету торгу" шляхом його вбивства. 

Нагадаємо, за версією російського опозиційного видання Sota, яке посилається на власні джерела у Слідчому комітеті Росії та оточенні Навального, російського опозиціонера, який помер у колонії 16 лютого, починаючи із серпня 2023 року поступово отруювали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 26.02.2024 15:03