Олексій Навальний. Фото: росЗМІ

У Росії повідомляють про смерть Навального у виправній колонії

У п'ятницю, 16 лютого, у російській колонії помер ув'язнений 47-річний опозиціонер Олексій Навальний.

Про це повідомила Федеральна служба виконання покарань Російської Федерації (УФСВП).

"Засуджений Олексій Навальний після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши. Негайно прибули медичні працівники установи, була викликана бригада швидкої медичної допомоги", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що були проведені всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого.

 помер навальний

Джерело: росЗМІ

Як повідомляє "Новая газета" у Telegram-каналі, адвокат Навального Леонід Соловйов відмовився коментувати інформацію УФСВП з огляду на рішення сім'ї політика. Відомо, що адвокат відвідував Навального в середу — два дні тому.

"Згідно з рішенням родини Олексія Навального, я взагалі нічого не коментую. Зараз розбираємося. Адвокат в Олексія був у середу. Усе тоді було нормально", — сказав Соловйов журналістам.

Нагадаємо, що російський опозиціонер Олексій Навальний на початку грудня минуло року раптово зник. Його знайшли лише через три тижні у виправній колонії №3 у селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу Росії. Тоді ж директор Фонду боротьби з корупцією The Anti-corruption foundation Іван Жданов у соцмережі Х зазначав, що "було надіслано 618 запитів до вищих інстанцій, а адвокати обшукали кожне СІЗО, часом неодноразово", аби виявити місцеперебування Навального.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.02.2024 13:35