Фото: мережа X

Навального знайшли: тепер російський опозиціонер перебуває за полярним колом

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який зник із колонії три тижні тому, наразі перебуває у виправній колонії №3 у селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

Про це повідомила в мережі "Х" прессекретар політика Кіра Ярмиш.

"Ми знайшли Олексія Навального. Він перебуває у ВК-3 у селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу. Сьогодні його бачив адвокат. Олексій у порядку", написала Ярмиш.

Своєю чергою, директор Фонду боротьби з корупцією The Anti-corruption foundation Іван Жданов у соцмережі "Х" зазначив, що "було надіслано 618 запитів до вищих інстанцій, а адвокати обшукали кожне СІЗО, часом неодноразово", аби виявити місцеперебування Навального. 

"Олексія Навального знайдено. Він у колонії ВК-3 у Харпі «Полярний вовк», Ямало-Ненецький автономний округ одна з найпівнічніших і найвіддаленіших колоній взагалі. Умови там жорсткі, з особливим режимом у зоні вічної мерзлоти. Туди дуже складно дістатися, і там немає систем доставки листів. Адвокат там був сьогодні. Він бачив Олексія. Адвоката впустили також далеко не відразу", прокоментував ситуацію Жданов.

Нагадаємо, на початку грудня стало відомо, що зв'язок з Олексієм Навальним відсутній. На попередньому засіданні суду 8 грудня було зачитано довідку від Федеральної служби Росії з виконання покарань про те, що він вибув з колонії у Володимирській області Російської Федерації. Відповідно до вироку суду: Навального отримав 19 років колонії особливого режиму. Жодної іншої інформації не повідомлялось.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.12.2023 16:58