Фото: smotrim.ru

У Росії Навального запроторили за ґрати на 19 років: цього разу за "екстремізм"

У п'ятницю, 4 серпня, російського опозиціонера Олексія Навального засудили до 19 років колонії особливого режиму. Його звинуватили у "екстремізмі".

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Зазначається, що процес в "екстремістській" справі був засекречений. Він розпочався 19 червня і тривав лише місяць, усі засідання проходили в закритому режимі.

Виїзне засідання проходило у виправній колонії №6 у Володимирській області, де Навальний відбуває дев'ятирічний термін ув’язнення. Російському опозиціонеру присудили новий термін за сімома статтями про "екстремізм".  Найважча з яких — про створення екстремістського товариства. "Екстремістським товариством" влада Росії вважає Фонд боротьби з корупцією (ФБК, визнаний у Росії екстремістською організацією і заборонений).

Крім цього, опозиціонера звинуватили в закликах до екстремізму, участі в екстремістській діяльності, створенні НКО, що зазіхає на права громадян, фінансуванні екстремізму, залученні підлітків до скоєння небезпечних дій і реабілітації нацизму.

Для Навального це вже третій термін за останні кілька років. Після того, як суд замінив політику умовний термін у справі "Ів Роше" на реальний, його етапували в колонію загального режиму №2 у місті Покров у Володимирській області.

Нагадаємо, Олексій Навальний з 2021 року відбуває покарання у колонії суворого режиму ІК-6 у Мелехово Володимирської області. Його засуджено за декількома кримінальними справами, серед них: створення екстремістської групи, розпалювання ненависті та заклики до неузгоджених мітингів.

У 2014 році, після анексії Криму РФ, Навальний заявив, що півострів "де-факто російський". Саме тоді було сказано вислів про бутерброд: "Крим  це бутерброд із ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати?" Згодом опозиціонер заявляв, що потрібно провести чесний референдум та навіть повернути Крим Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.08.2023 19:58