Фото: Олексій Навальний. Джерело – соцмережа X

Понад 400 людей затримали в Росії на акціях пам'яті Навального

У 32 російських містах після смерті Олексія Навального — опозиціонера та заклятого противника Володимира Путіна — було затримано понад 400 учасників мирних акцій, які відбувалися на знак вшанування пам'яті про померлого.

Про це повідомляє Reuters.

У виданні наголошують, що це найбільша хвиля затримань на політичних заходах у Росії з вересня 2022 року, коли понад 1300 осіб було заарештовано на демонстраціях проти "часткової мобілізації" резервістів для воєнної кампанії Путіна в Україні.

Зазначається, що найбільша кількість затримань відбулася в Санкт-Петербурзі та Москві. В цих містах Навальний традиційно користувався найбільшою підтримкою. Станом на вечір суботи, 17 лютого, у Петербурзі було затримано понад 200 людей.

Втім російські державні інформаційні агентства, які перебувають під повним контролем Кремля, не згадували про ці події. Крім того, не згадувалося про численні демонстрації по всій Росії, на яких сотні людей продовжують покладати квіти до імпровізованих пам'ятників Олексію Навальному.

"Смерть Навального позбавляє розрізнену російську опозицію її найвизначнішого лідера, тоді як Путін готується до березневих президентських виборів формального голосування, яке має зберегти колишнього шпигуна КДБ при владі як мінімум до 2030 року", йдеться у повідомленні Reuters.

Нагадаємо, за даними російського опозиційного видання Sota, Олексія Навального, який помер у колонії 16 лютого, починаючи із серпня 2023 року поступово отруювали

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.02.2024 11:14