Дмитро Плетенчук. Джерело: "Медіацентр Україна"

У ЗСУ пояснили, дронами яких типів Росія атакує Україну

У ніч на неділю, 28 квітня, росіяни використали безпілотники невстановленого типу під час атак по Україні. Ймовірно, що це розвідувальні дрони.

Про це розповів начальник Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Учора було збиття. Це розвідка. Вони постійно вишукують об’єкти для можливих атак, і фактично чи не щодня окупанти їх втрачають, бо постійно триває бойова робота, постійно їх збивають і над Миколаївською, і над Херсонською, і над Одеською областями", — зазначив він.

За його словами, над територією України зазвичай працюють російські дрони різного типу.

"Це, наприклад, "Орлан-10", вже добре знайомі. Це дрони ZALA, SuperCam, набагато рідше можна побачити "Форпост" і Qods Mohajer-6 іранського виробництва. Останній здебільшого працює над акваторією Чорного моря", — додав речник ЗСУ.

Навколо тимчасово окупованого Криму, за його даними, здебільшого патрулює пілотована авіація — літаки та постійно присутні "Сушки" та МіГи, які ведуть розвідку та можуть завдавати вогневих уражень.

Як відомо, після масованого ракетного удару по Україні вранці 27 квітня російські війська ввечері того ж дня запустили по Україні дрони-камікадзе декількома групами.

Нагадаємо, що сьогодні зранку Миколаїв зазнав атаки ворожими безпілотниками. В місті зафіксовані суттєві пошкодження цивільної інфраструктури, зокрема, будівлі готелю. Там працюють місцеві рятувальники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2024 10:32