Фото: Денис Шмигаль

Україна отримає $1,5 млрд позики від Світового банку: на що їх витратять

Світовий банк надасть Україні 1,5 млрд доларів позики під гарантії уряду Японії. Відповідну угоду було підписано у четвер, 20 липня, у Києві.

Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані.

"Кошти передбачені для зміцнення соціального захисту й надання допомоги людям під час війни та для відновлення економіки", — зазначив Шмигаль.

ℹ️Загалом, за словами премʼєра, група Світового банку спільно з партнерами мобілізували для допомоги Україні 34 мільярди доларів. З них понад 22 мільярди доларів уже надійшли до бюджету. 

"Особливо вдячні за найбільший в історії Банку інвестиційний проєкт PEACE in Ukraine, який допомагає фінансувати соціальні виплати та пенсії. Цінуємо нашу тісну співпрацю та розраховуємо на подальші спільні проєкти для відновлення та розвитку України", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо,  раніше очільник Мінфіну Сергій Марченко пояснив, чому США комфортніше надавати Україні допомогу у вигляді зброї, а не грошей. Йдеться про те, що фінансова допомога від США у формі грантів не збільшує борги України, а також сприяє стабілізації фінансової системи в умовах воєнного стану. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.07.2023 16:57