Фото: росЗМІ

Українські воїни ліквідували ще одного полковника окупантів: названо прізвище

Українські воїни ліквідували полковника російської армії Євгена Вашуніна. Він керував "Ленінградським полком".

Про це повідомляє "Фонтанка".

За словами спікера Законодавчих зборів Петербурга Олександра Бєльського, російського командира було вбито ще 14 липня. Тоді він із групою "ухвалив рішення прийти на допомогу загону "Шторм", який потрапив в оперативне оточення. Його групу помітили українські військові.

"Під час зіткнення Вашунін був відсічений від однополчан і серйозно поранений. Попри вжиті заходи самодопомоги, він помер, самовіддано борючись до останньої хвилини", — написав чиновник.

Наразі невідомо, де саме було ліквідовано Вашуніна, однак у РФ він посмертно представлений до звання Героя Росії.

Ситуація на фронті

Російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби на цих відтинках фронту відбулось 35 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також наші захисники знищили чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, шість артилерійських засобів на вогневих позиціях, командний пункт, засіб протиповітряної оборони та станцію РЕБ ворога.

Нагадаємо, у ЗСУ заявили, що на поточному етапі війни близько 90% російських окупантів вдається знищувати завдяки роботі ракетних військ та артилерії. Саме артилеристи визначають, як завдати вогневого удару по ворогу, щоб не зачепити своїх побратимів і забезпечити найкращий результат.

20 липня командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що місто Бахмут на Донеччині має усі шанси вже невдовзі повернутися під контроль України. Російські військові перебувають тут у напівоточенні.

Протягом 23 липня Збройні сили України ліквідували ще 660 російських загарбників. Крім того, на брухт перетворено 11 танків ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 20:51