Фото: Генштаб ЗСУ

Генштаб назвав зброю, яка допомагає ліквідовувати до 90% окупантів

На поточному етапі війни близько 90% російських окупантів вдається знищувати завдяки роботі ракетних військ та артилерії Збройних сил України. Саме артилеристи визначають, як завдати вогневого удару по ворогу, щоб не зачепити своїх побратимів і забезпечити найкращий результат.

Про це повідомив начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ, полковник Сергій Баранов.

"На сьогодні близько 90% знищених російських окупантів — робота ракетних військ та артилерії", — наголосив Баранов.

Він додав, що такий результат вдалося досягти завдяки навченості українських воїнів, запровадженню автоматизованої системи управління вогнем і застосуванню сучасної західної зброї. За його словами, ЗСУ змогли сформувати далекобійний "вогневий кулак".

"Завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам ми скомбінували й створили далекобійний "вогневий кулак", який б’є настільки потужно та влучно, що росіяни вже не мають змоги вести з нами дієву контрбатарейну боротьбу", — зазначив полковник.

До того ж, українські артилеристи постійно адаптуються, розробляють нові способи та методи вогневого ураження, вдосконалюють зброю, боєприпаси, навички та вміння, щоб наблизити перемогу у війні.

Ситуація на фронті й втрати окупантів

Міноборони 22 липня повідомило, що Збройні сили України повністю перехопили ініціативу на фронті. Захисники щодня мають просування. Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов зазначав, що такі успіхи на фронті є дуже важливими для наших партнерів, які забезпечують ЗСУ зброєю.

Станом на суботу втрати окупантів на війні в Україні перевищили 241 тисячу осіб. Воїни ЗСУ знищили 4140 танків, понад вісім тисяч бойових броньованих машин, 4629 артилерійських систем та 7159 автомобільної техніки й автоцистерн.

Нагадаємо, 20 липня командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що місто Бахмут на Донеччині має усі шанси вже невдовзі повернутися під контроль України. Російські військові перебувають тут у напівоточенні Збройними силами України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2023 04:16