Фото: ВВС

ЗСУ взяли росіян в напівоточення у Бахмуті, є умови для звільнення міста, — Сирський

Місто Бахмут на Донеччині має усі шанси вже невдовзі повернутися під контроль України. Російські військові перебувають тут у напівоточенні Збройними силами України.

Про це розповів командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю "BBC News Україна".

"Я вважаю, що це була велика помилка "Вагнера", коли він повністю заліз в Бахмут, зазнав, можна сказати, шалених втрат в особовому складі. Фактично вони втратили боєздатність. На цей час створені всі умови для того, щоб нам повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами", — сказав військовий високопосадовець.

Він зазначив, що зараз українська армія перейшла до активного контрнаступу і покращує своє тактичне положення і охоплення Бахмута. Це допоможе взяти місто в оточення цілком. 

"Взагалі розташування російських військ на даний час нагадує такий лук, який сконцентрований в Бахмуті. І вони перебувають у такому напівоточенні. Ну, цим просто не можна не скористатися", сказав Сирський.

Як просувається контрнаступ ЗСУ

За даними Генерального штабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На напрямках Велика Новосілка-Старомайорське та Новосілка-Старомайорське мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. В ході ведення бойових дій російські окупанти вимушено відступили з позицій північно-східніше Оріхово-Василівки.

"Наші воїни мають частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Противник чинить потужний опір, активно застосовує резерви, зазнає величезних втрат. Тривають важкі бої", — інформував Генштаб вранці 19 липня.

Нагадаємо, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що Збройні сили України перехопили ініціативу на полі бою. Контрнаступ українських військових є ключовим моментом у боротьбі із російськими загарбниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 11:54