Фото: Генштаб ЗСУ

Чому окупанти кидають позиції поблизу Бахмута: роз'яснення ISW

Українські війська 19 липня вели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту. Внаслідок активних дій ЗСУ досягли успіхів на цих відтинках. 

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

На кадрах із геолокацією, опублікованих 19 липня, видно, що українські сили просунулися вперед біля Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута). Генштаб України повідомив, що українські сили продовжували наступальні операції на північ від і на південь від міста Бахмут і змусили російські війська відступити з позицій на північний схід від населеного пункту Оріхово-Василівка (11 км на північний захід від Бахмута). 

Генштаб України також повідомив про продовження українськими військами наступальних операцій на Бердянському (район кордону Запорізько-Донецької області) та Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках. Офіційний представник Таврійської групи військ України майор Валерій Шершень заявив, що українські сили просунулися більш ніж на кілометр у невстановленому районі Мелітопольського напрямку.

Відомий російський блогер заявив, що військам РФ не вистачає ротацій та підкріплень на Запорізькому фронті та південніше Бахмута, що не дозволяє їм повернути втрачені позиції. Мілблогер прогнозує, що затримки у розв'язанні питань ротації та посилення на південь від Бахмута загрожують серйозними наслідками для російського угрупування в цьому районі.

Інфографіка: ISW

Як просувається контрнаступ ЗСУ

За даними Генерального штабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На напрямках Велика Новосілка-Старомайорське та Новосілка-Старомайорське мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. В ході ведення бойових дій російські окупанти вимушено відступили з позицій північно-східніше Оріхово-Василівки.

"Наші воїни мають частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Противник чинить потужний опір, активно застосовує резерви, зазнає величезних втрат. Тривають важкі бої", — інформує Генштаб вранці 19 липня.

Нагадаємо, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що Збройні сили України перехопили ініціативу на полі бою. Контрнаступ українських військових є ключовим моментом у боротьбі із російськими загарбниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 07:02