В Італії сенегалець підпалив автобус зі школярами

21 БЕРЕЗНЯ 2019 09:41

В Італії 47-річний водій, виходець із Сенегалу, спробував підпалити автобус зі школярами на автотрасі неподалік від Мілана.

За словами очевидців, перед тим, як влаштувати пожежу, чоловік розлив по салону бензин. При цьому він прокричав, що хоче «зупинити смерті в Середземному морі». Судячи з усього, він мав на увазі випадки загибелі мігрантів з країн Африки та Близького Сходу, які на човнах намагаються дістатися до берегів Європи, повідомляє Euro News.

Міланським карабінерам вдалося зупинити транспортний засіб, в якому перебувала 51 особа, і затримати водія. За інформацією медиків, в результаті інциденту ніхто не був поранений і не отримав опіків. Проте, 12 дітей і двоє дорослих були доставлені в місцеву лікарню з симптомами отруєння продуктами горіння. Уже після евакуації пасажирів автобус вигорів дотла.

Як з'ясувалося пізніше, зловмисник в 2004 році отримав громадянство Італії і раніше потрапляв в поле зору поліції тільки з незначних приводів. Зараз правоохоронці перевіряють його зв'язку з терористичними організаціями.

Світ, 21.03.2019 09:41