Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

В Україні запустили соціальний веб-портал електронних послуг: які функції доступні

В Україні розпочав роботу соціальний веб-портал електронних послуг. Зокрема, в особистому кабінеті вже можна подавати онлайн-заяву на отримання соціальних послуг. 

Як повідомляє урядовий портал, звертатися до найближчого органу соцзахисту населення у громаді вже необов'язково. Наразі достатньо скористатися веб-порталом.

Про запуск соціального веб-порталу електронних послуг стало відомо у п'ятницю, 27 вересня.

"Я дійсно рада повідомити, що сьогодні ми запускаємо наш Єдиний соціальний портал. Це тільки старт. Ми хочемо, щоб надалі у цій системі була вся соціальна історія людини. Відтак буде зручно звертатися з питань соціального захисту, коротко вносячи інформацію про себе. І сама система підбиратиме та пропонуватиме ті види підтримки, які для людини можуть бути доступні", — повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Подати заяву на отримання соціальних послуг можна в особистому кабінеті соціального порталу Мінсоцполітики за посиланням. Там також можна залишити повідомлення щодо людини або родини, яка потребує соціальної підтримки, та відстежувати статус звернень.

За словами заступника міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтина Кошеленка, соціальні послуги — це лише перший етап розвитку соціального порталу Мінсоцполітики. Він зауважив, що надалі функціонал будуть наповнювати.

"У планах — доповнити функціонал можливістю подавати заяви на призначення соціальних допомог", — додав Кошеленко.

Міністр наголосив, що напередодні запуску порталу в Україні було проведено низку оновлень в єдиній інформаційній системі соціальної сфери, зокрема функціонал "Легкий старт", що дозволяє користувачам, які не мають кваліфікованого електронного підпису, подати звернення на порталі. 

Нагадаємо, у проекті бюджету на 2025 рік уряд пропонує відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Від цих показників залежать розміри соціальних виплат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.10.2024 01:19