Фото: ілюстраційне. Джерело: "Дзеркало тижня"

Українцям пояснили, на які послуги можна отримати житлову субсидію

Громадяни, у яких недостатньо коштів на оплату комунальних послуг, мають право звернутися за призначенням житлової субсидії. В Пенсійному фонді пояснили, на які послуги вона надається.

У ПФУ наголосили, що при зверненні за призначенням житлової субсидії громадянин подає заяву, де зазначає набір послуг, на які він планує отримувати житлову субсидію.

Водночас варто додати, що на послуги, які не були вказані в заяві, житлова субсидія не призначається. У випадку звернення за наданням субсидії за експериментальним проектом органи Пенсійного фонду України самостійно аналізують перелік житлово-комунальних послуг на підставі інформації, отриманої при зверненні від надавачів.

Українці можуть отримати житлову субсидію на оплату:

  • послуг з управління багатоквартирним житловим будинком;
  • послуг з постачання та розподілу газу, постачання та розподілу електроенергії, постачання теплової енергії, гарячої води, водопостачання, водовідведення та поводження з побутовими відходами (сміттям);
  • абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, зокрема за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком та витрат на комунальні послуги в такому будинку (абонентська плата з постачання теплової енергії, гарячого водопостачання, централізованого постачання холодної води);
  • на покупку твердого, рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу.

Зазначається, що житлова субсидія призначається виключно на ті послуги, які підтверджено управителями та/або виконавцями комунальних послуг.

Нагадаємо, 9 липня народний депутат від фракції "Слуга народу" Павло Фролов повідомляв, що уряд розробляє механізм надання внутрішньо переміщеним особам субсидій на оренду житла. Наразі документ планують винести на обговорення серед народних депутатів та громадськості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.07.2024 04:22