Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Кабмін планує надавати переселенцям субсидії на оренду житла: що відомо

Уряд розробляє механізм надання внутрішньо переміщеним особам субсидій на оренду житла. Наразі документ планують винести на обговорення серед народних депутатів та громадськості.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Слуга народу" Павло Фролов.

"Урядовці планують покращити забезпечення соціальною підтримкою ВПО. Як відомо, одна з найбільших потреб родин переселенців — це забезпечення житлом та можливістю сплачувати за його оренду", — написав він у своєму Telegram-каналі.

Також Мінсоцполітики повідомляє, що розробило новий інструмент, який спрямований на ефективну та адресну підтримку ВПО, які орендують житло. Йдеться про надання субсидій на оренду житла.

"Наразі документ планується винести на обговорення серед представників органів влади, народних депутатів та громадськості", — додав Фролов.

Зазначається, що після проведених дискусій та консультацій документ має розглянути уряд.

Нагадаємо, 27 червня Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області повідомляло, що з 1 червня 2024 року уряд змінив формулу оплати населенням послуги за електроенергію, внаслідок чого тариф під час споживання понад 100 кВт зріс майже на 80%. У зв’язку з цим житлову субсидію теж перерахують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.07.2024 00:47