Фото: ілюстративне. Джерело: realgazeta.com.ua

Виплати для переселенців у липні: чи зміниться розмір допомоги

В Україні уряд фінансово підтримує внутрішньо переміщених осіб. У липні 2024 року переселенці продовжуватимуть отримувати грошову допомогу. 

Про це йдеться у щомісячному огляді TrueUA "Перерахунок субсидій, вступна кампанія та бронювання в "Дії": які зміни відбудуться з 1 липня"

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, цього року, попри виклики для фінансової системи, уряд збереже всі видатки для ВПО.

Так, у 2024 році у держбюджеті для здійснення соціальних виплат спрямовано 136,5 мільярдів гривень. Кошти отримають майже п'ять мільйонів ВПО. З цього обсягу на допомогу для проживання внутрішньо переміщеним особам буде виділено 57,6 мільярда гривень, що більше майже у 20 разів порівняно з видатками до повномасштабного вторгнення РФ. Ці кошти буде спрямовано на підтримку ВПО, кількість яких порівняно з 2021 роком зросла в 11 разів.

Надходити виплати у липні будуть 15 та 28 числа кожного місяця. Розмір допомоги для ВПО не зміниться:

  • для осіб з інвалідністю та дітей — три тисячі гривень:
  • для інших осіб — дві тисячі гривень.

Нагадаємо, в Україні деякі внутрішньо переміщені особи можуть отримати 10 800 гривень від Організації Об'єднаних Націй. Розраховувати на міжнародну грошову підтримку можуть переселенці вразливих категорій, зокрема самотні батьки чи люди похилого віку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.07.2024 12:37