Фото для ілюстрації. Джерело: realgazeta.com.ua

Грошова допомога ВПО: у Мінфіні зробили заяву щодо майбутніх виплат

В Україні уряд фінансово підтримує внутрішньо переміщених осіб (ВПО). У 2024 році переселенці продовжуватимуть отримувати грошову допомогу. 

Про це повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев під час конференції "Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб".

"Цього року, попри виклики для фінансової системи, Уряд збереже всі видатки для внутрішньо переміщених осіб", — йдеться у повідомленні.

Так, у 2024 році у держбюджеті для здійснення соціальних виплат спрямовано 136,5 мільярдів гривень. Кошти отримають майже п'ять мільйонів ВПО. З цього обсягу на допомогу для проживання внутрішньо переміщеним особам буде виділено 57,6 мільярда гривень, що більше майже у 20 разів порівняно з видатками до повномасштабного вторгнення РФ. Ці кошти буде спрямовано на підтримку ВПО, кількість яких порівняно з 2021 роком зросла в 11 разів.

"Мінфін спільно з урядом щодня працюють над підтримкою наших громадян та їх соціальним захистом. Це підтверджують обсяги видатків, які є другими за обсягом після видатків на оборону. Порівняно із довоєнним періодом соціальні видатки зросли в 1,5 раза і становлять понад 470 мільярда гривень. Так, кількість отримувачів соціальних виплат порівняно із довоєнним періодом зросла на 40% з 3,6 мільйона осіб до майже п'яти мільйонів осіб", — наголосив Єрмоличев під час виступу.

За його словами, як минулого року, так і у 2024 році завдяки зовнішньому фінансуванню повністю забезпечено виплати всіх соціальних та гуманітарних видатків. Зокрема, міжнародна підтримка продовжує бути критично важливою для України в умовах повномасштабної війни.

Нагадаємо, в Україні деякі внутрішньо переміщені особи можуть отримати 10 800 гривень від Організації Об'єднаних Націй. Розраховувати на міжнародну грошову підтримку можуть переселенці вразливих категорій, зокрема самотні батьки чи люди похилого віку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.06.2024 17:05