Фото: Pixabay

Відключення світла 8 липня: коли сьогодні діятимуть графіки

У понеділок, 8 липня, по всій території України графіки відключень електроенергії діятимуть протягом всієї доби. 

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

Зазначається, що з 00:00 до 14:00 обленерго будуть застосовувати дві черги відключень, а з 19:00 до 22:00 — відключення діятимуть для чотирьох черг

"В інші години будуть застосовуватись три черги відключень одночасно", — йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" додають, що зростання споживання електроенергії відбувається через спекотну погоду.

Раніше, а саме 5 липня, очільник Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян повідомляв, що у випадку, якщо відключення світла не відповідають встановленим графікам, потрібно повідомити обленерго. Після цього споживача не відключатимуть від електропостачання під час наступної "сірої зони" у графіках відключень.

"З практики скажу, після того якщо трапилося хибне не ввімкнення споживача, то оператори систем розподілу враховують це при наступних вимкненнях. І тоді при наступній "сірій" зоні уже такого споживача можуть певний час не турбувати, а коштом інших черг, інших груп споживачів, цю ситуацію вирівнювати", — наголошував Слободян.

Нагадаємо, 27 червня очільник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. Енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.07.2024 09:09