Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

"Зональні відключення" світла: українців попередили про черговий фейк

Українців попереджують про черговий фейк. Йдеться про "зональні відключення" світла, згідно з якими різні міста будуть віднесені до різних зон і в них буде різна тривалість відключень.

Про це повідомляє прес-служба компанія "Укренерго". 

"Це чергове ІПСО. Вигадка не має під собою жодних підстав, крім спроби отримати нових підписників на анонімні Telegram-канали, на яких не буде правдивої інформації", — йдеться у повідомленні.

Фейк

Джерело: "Укренерго"

В "Укренерго" закликали українців користуватись інформацією лише з офіційних джерел щодо вимушених відключень електроенергії. Також у компанії зазначили, що відключення електроенергії в Україні спричинені винятково ракетно-дроновими атаками Росії. Дізнатись офіційну інформацію щодо відключень електроенергії можна на офіційних сторінках "Укренерго", Міністерства енергетики України та на сайті місцевого обленерго. 

Нагадаємо, 2 липня прес-служба Міністерства енергетики України повідомляла, що кремлівські пропагандисти розпочали активніше залякувати українців відключеннями світла й експортом електроенергії за кордон. Вони запустили низку ІПСО щодо ситуації в енергосистемі України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.07.2024 15:39