Фото ілюстративне. Джерело: ДТЕК

Кремль активізував поширення фейків щодо ситуації в українській енергетиці: попередження Міненерго

Російські пропагандисти розпочали активніше залякувати українців відключеннями світла й експортом електроенергії за кордон. Вони запустили низку ІПСО щодо ситуації в енергосистемі України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики України.

"Ворог не лише продовжує нищити українську енергетичну інфраструктуру ракетами та дронами, а й активно застосовує інформаційні атаки для дискредитації дій, що здійснюються для подолання кризи в енергетиці та підготовки до складного осінньо-зимового періоду", — йдеться в повідомленні.

Головними тезами ворожої пропаганди у прес-службі Міненерго назвали такі:

  • "Влада замість швидкого розвитку додаткової розподіленої генерації планує спрямовувати кошти на тривалу добудову атомних блоків, а в підсумку - нічого не побудує";
  • "Українцям спеціально не дають світла, щоби заробити на цьому та спрямувати всю електроенергію за кордон";
  • "Українська влада залякує українців, щоби примусити до капітуляції та змусити виїжджати з країни".

У Міненерго наголосили, що жодне з цих і подібних тверджень не відповідає дійсності та спрямоване лише на дестабілізацію та розхитування українського суспільства.

"Звертаємось до всіх українців: ваша підтримка для енергетиків, для утримання стабільної роботи енергосистеми дуже важлива. Ми разом витримали енергетичний терор узимку 2022-2023 років, згуртувалися, підготувалися та стабільно пройшли зиму 2023-2024 років. Важливо продемонструвати таку ж згуртованість і стійкість знову!" — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що після планових ремонтів енергоблоків атомних електростанцій і зміни погодних умов ситуація з доступністю електроенергії полегшиться в серпні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.07.2024 21:54