Фото: ДТЕК

Яких збитків зазнав енергетичний сектор України за два роки війни: шокуюча сума

Росія за два роки повномасштабної війни завдала значної шкоди енергетичному сектору України. Загальна сума збитків становить понад 56 мільярдів доларів.

Про це йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду.

"В результаті повномасштабного вторгнення Росії енергетичному сектору України було завдано збитків на 56,5 мільярдів доларів США", — зазначається у документі.

Вказується, що з 24 лютого 2022 року було окуповано близько 18 ГВт потужностей, в тому числі найбільша в Східній Європі атомна електростанція — Запорізька АЕС.

До того ж було зруйновано Дніпровську та Каховську ГЕС. Рашисти також пошкодили Зміївську та Трипільську ТЕС.

Варто зазначити, що російська армія від початку повномасштабного вторгнення вже понад 180 разів атакувала українські теплоелектростанції. Внаслідок обстрілів втрачено 90% потужностей. Генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв зазначив, що збитки внаслідок атак за попередніми оцінками сягають 350 мільйонів доларів. Цього року на ремонти ТЕС спрямують чотири мільярди гривень власних коштів ДТЕК.

Нагадаємо, генеральний директор Yasno Сергій Коваленко нещодавно заявив, що через окупацію та руйнування під час війни Україна втратила понад 40 ГВт електрогенерації. Це становить серйозну загрозу для енергетичної безпеки держави. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.07.2024 20:30