Фото: Руслан Слободян. Джерело – my.ua

Українців закликали обмежити використання двох електроприладів

У періоди пікового навантаження українцям потрібно обмежити використання бойлерів та кондиціонерів. Це необхідно для забезпечення стабільності енергосистеми.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив голова Держенергонагляду Руслан Слободян, йдеться на сайті уряду.

Він наголосив, що для забезпечення стабільності енергосистеми важливо відновити максимально можливу кількість пошкоджених енергооб’єктів. Також, як зазначив Слободян, енергетики мають чіткі плани щодо відновлення пошкодженої генерації.

"Зрозуміло, що до осінньо-зимового періоду все відремонтувати не вдасться. Нагадаю, що внаслідок масованих ракетно-дронових атак пошкоджено близько 9 ГВт потужностей. Частину з об’єктів розраховуємо відновити до зими", — зазначив він.

Очільник Держенергонагляду підкреслив, що для стабільності енергосистеми має велике значення ощадливе та раціональне використання споживачами електроенергії.

"Споживачі можуть безпосередньо впливати на цей фактор. Наприклад, за можливості, вимикати бойлер, де є така можливість, користуватися послугами централізованого постачання гарячої води. Також можна зменшити використання кондиціонерів, особливо у години пікового навантаження. Загалом це сприятиме розвантаженню енергосистеми та може вплинути на інтенсивність застосування графіків погодинних відключень", — йдеться у заяві Слободяна.

Раніше повідомлялось, що 1 липня обленерго застосовуватимуть обмеження споживання протягом всієї доби. Кількість черг графіків погодинних відключень через спеку буде збільшена з 16:00 до 24:00.

Нагадаємо, напередодні голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. За його словами, енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 01.07.2024 14:19