Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Без кондиціонерів та вуличного освітлення: Кабмін закликає держоргани економити електроенергію

Щоб покращити досить складну ситуацію, яка склалася в українській енергосистемі, усі органи державної влади мають зменшити використання електроенергії. Зокрема, відмовитися від кондиціонерів.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Щоб покращити ситуацію в енергосистемі, ми одночасно працюємо з двох сторін. Відновлюємо та розширюємо генерацію й одночасно зменшуємо споживання. Починаємо з себе", — заявив очільник українського уряду під час засідання уряду.

Зокрема, усі органи державної влади мають зменшити споживання електроенергії. Зокрема, Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель та прилеглої території.

Правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам рекомендують зробити аналогічні кроки. Місцевій владі — обмежити вуличне освітлення.

"Бізнес закликаємо також обмежити використання кондиціонерів та іншого енергомісткого обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності. Виняток — не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу", — підсумував Шмигаль.

Варто зазначити, що в "Укренерго" заявляли, що Україні поки не загрожує повний блекаут на тлі російських атак на енергосистему. Водночас така оцінка базується без урахування майбутніх дій ворога, спрямованих на знищення української критичної інфраструктури.

Нагадаємо, 8 червня в Україні введуть новий порядок застосування графіків погодинних відключень. Він працюватиме у тестовому режимі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.06.2024 16:50