Колаж: TrueUA

Відзавтра у Києві діятиме новий графік відключень світла: що зміниться

З суботи, 27 липня, у Києві на одну годину вперед зсунуться графіки відключень світла. Це потрібно для рівномірного навантаження на енергосистему країни.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

"З цієї суботи графіки стабілізаційних відключень у столиці зсунуться на годину вперед. Наприклад, якщо відключення вашої групи було о 09:00, тепер воно почнеться о 10:00", — йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що відповідне рішення ухвалено на прохання "Укренерго", щоб зменшити навантаження на енергосистему.

Раніше, а саме 25 липня, у прес-службі ДТЕК повідомили, що відключення електроенергії для споживачів потрібні, щоб запобігти системній аварії в енергосистемі країни. Якщо світло не вимкнути за графіком — це призведе до аварійної ситуації, наслідки якої буде важко передбачити.

"Щовечора диспетчер компанії заводить баланс електроенергії на наступну добу. Він контролює: скільки, де, яка електростанція виробить електроенергії. Скільки її буде імпортовано та скільки електроенергії буде спожито промисловістю й населенням", — йдеться у повідомленні.

У ДТЕК додають, що при цьому диспетчер враховує, чи є аварії в мережі, чи пошкоджене обладнання, що обмежує передачу електроенергії в різні області України. На підставі відповідних даних, "Укренерго" визначає, чи вистачить електроенергії, щоб покрити її споживання на наступну добу.

Нагадаємо, раніше у ДТЕК пояснили, чому вночі теж вимикають світлоЗокрема, на це впливає нічне прання та навіть прасування. Також уночі споживають електроенергію об’єкти критичної інфраструктури, заводи, підприємства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.07.2024 16:11