Фото: "Медіацентр Україна"

В "Укренерго" розповіли, коли покращиться ситуація зі світлом

У серпні, вересні та жовтні відключення світла будуть значно меншими. В певний час за цей період може взагалі не бути дефіциту

Про це в інтерв'ю "Суспільному" заявив очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, наразі в енергосистемі країни є проблеми з дефіцитом, проте через кілька тижнів очікується покращення ситуації, адже буде збільшено обсяг генерації. Він додав, що з ремонтів вийдуть деякі об'єкти електрогенерації та блоки на атомних електростанціях. Впродовж серпня дефіцит електроенергії буде поступово зменшуватись.

"У нас є досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з радикально меншими відключеннями, ніж зараз", — наголосив він.

Посадовець зазначив, що в Україні половина генерації, яка була станом на початок березня 2024 року, пошкоджена або розбита внаслідок ударів окупантів.

"І знаєте я вам так скажу що будь-яка інша енергосистема в цій ситуації просто б сколапсувала, просто був би повний блекаут, який тривав би тижні або місяці", — додав Кудрицький.

Нагадаємо, раніше в ДТЕК повідомляли, що світло вимикають навіть вночі, адже електроенергії на всіх не вистачає навіть у цю пору доби. Зокрема, на це впливає нічне прання та навіть прасування. Також уночі споживають електроенергію об’єкти критичної інфраструктури, заводи, підприємства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2024 00:48