Колаж: TrueUA

У ДТЕК пояснили, чому вночі теж вимикають електроенергію

Проблема відключення світла вночі в тому, що електроенергії на всіх не вистачає навіть у цю пору доби. Зокрема, на це впливає нічне прання та навіть прасування. Також уночі споживають електроенергію об’єкти критичної інфраструктури, заводи, підприємства.

Про це ДТЕК повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Дефіцит в енергосистемі цілодобовий. Унаслідок обстрілів ми втратили близько дев’яти гігаватів потужностей. Для розуміння, це близько половини тогорічного пікового споживання взимку. Також вночі не працюють сонячні електростанції, які вдень, навпаки, допомагають енергосистемі чистими кіловатами. Ще на фактор відключення впливає те, що вночі зазвичай гідроелектростанції закачують воду. Для цього їм теж потрібна енергія", — пояснили в компанії.

У ДТЕК також розповіли, хто споживає електроенергію вночі — це критична інфраструктура, заводи, підприємства.

"Усі ті, хто переніс свою роботу на ніч. Також уночі працюють холодильники в супермаркетах, щоби не псувалися продукти. Через те, що відключення світла відбувається протягом усього дня деякі споживачі підлаштовуються під це та переносять свої побутові справи на ніч. Вони вночі гріють бойлер, перуть речі, можливо, навіть прасують. Все це вони роблять уночі, тому що за графіком у них є світло", — зауважив енергопостачальник.

Нагадаємо, вчора заступник міністра енергетики Микола Колісник заявив, що причиною покращення ситуації з електроенергією в Україні стали погодні умови. Це пов’язано з тими, що впродовж останніх днів спека спадає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.07.2024 11:19